fbpx

Norstedts i samarbete med skivbolag om ledmotiv till Björlind-deckare

Igår släpptes låten ”Trehundrasextiofem” på skivbolaget Warner Music. Artisten Anton Axélo skriver och sjunger. Det unika är dock att den är ledmotiv till Cilla och Rolf Björlinds nya kriminalroman ”Svart Gryning”, utgiven på Norstedts.

Vi saxar ur en pressrelease:

Två vägar har korsats och ett unikt samarbete har uppstått. Anton Axélo fick en dag i april ett intressant samtal från Norstedts bokförlag med en förfrågan om att göra en låt till en kommande svensk roman. Det hela resulterade i låten ”Trehundrasextiofem” som nu blir ledmotivet till Cilla och Rolf Börjlinds nya kriminalroman “Svart Gryning”.

”Idén kändes flera steg före och jag tackade ja. Utifrån en synopsis fick jag sedan fria händer. Det här är en låt jag tror att många kommer kunna relatera till och göra till sin egen. Känslan av att sakna någon så hela kroppen skriker.”

Den 25 augusti släpps “Trehundrasextiofem” tillsammans med romanen ”Svart Gryning”. Cilla och Rolf Börjlind är Sveriges mest uppskattade manusförfattare inom deckar- och thrillergenren. ”Svart Gryning” är den tredje boken i deras deckarserie som är såld till 27 länder.

ANNONS

Anton Axélo har tidigare släppt musik och 2010 kom det kritikerrosade albumet ”Lycka i lösvikt”.

”Trehundrasextiofem” släpps den 25 augusti och blir den första singeln från den kommande dubbel-EPn ”Dramaten”. En EP i två akter.

Här är videon till låten/boken:

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.