SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL

Storytel rusar på börsen efter rapport och storaffären i Danmark

Storytel är noterat på Aktietorget. Nu rusar aktien efter beskedet om storaffären i Danmark och rapporten för 2016. På mindre än två månader har börskursen ökat med 75 procent.

I måndags (den 27 februari) stod Storytels aktie i 63,50 kr. Därefter har den klättrat stadigt efter en stark rapport för helåret 2016, en bra resultatrapport för 2016 från Norstedts som Storytel köpte sommaren 2016 och när bolaget idag rapporterade om den stora affären med köpet av People’s Press, Danmarks fjärde största förlag, så rusade aktien till (i skrivande stund) 78,50 kr.

Bolagets börsvärde ökade därmed till hela 3,75 miljarder kronor.

Den 4 januari i år var aktiekursen nere i 44,90 kronor vilket innebär att den på två månader har ökat nästan 75 procent. För ett år sedan – den 2 mars 2016 – stod aktien i 19,70 kronor så den som valde att investera då har gjort en bra affär.

En bra affär gör även ägarna till People’s Press som delvis får betalt i Storytelaktier med kursen 57,75 kr (baserat på snittvärdet hittills i år) och om dagens börskurs står sig har deras aktier redan ökat i värde med 13,7 miljoner kronor.

Följ Storytel-aktiens utveckling på Aktietorget.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.