fbpx

Stort upprop i DN: 127 författare bojkottar Bokmässan

Hela 127 författare och översättare, bland dem fyra Akademiledamöter, har skrivit under ett stort upprop som DN nu publicerar. Budskapet: Vi tänker inte vara på Bokmässan så länge Nya Tider är det.

Boktugg skrev en sammanfattning av de stora förlagens kritik mot Bokmässan kring hanteringen av högerextrema tidningen Nya Tider som tillåts ställa ut.

Nu får de understöd av ett stort antal författare, bland dem flera välkända och tunga namn som exempelvis Författarförbundets ordförande Gunnar Ardelius, Peter Englund, författare och tidigare sekreterare i Svenska Akademien och författaren Klas Östergren.

ANNONS

Istället kommer vi att medverka till de alternativa händelser som just nu formeras och kommer att ske samtidigt med mässan på Världskulturmuseet och Göteborgs Litteraturhus, skriver författarna i DN.

Andra författare som nu tackar nej till Bokmässan 2017 är Sara Stridsberg, Göran Rosenberg och Johannes Anyuru. Även Bokmässan brukar locka tusentals författare till de olika scenerna och montrarna så börjar det bli ett rejält problem när både de stora förlagen – och nu stora författarnamn protesterar.

Läs hela uppropet och listan på författarna på DN.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.