fbpx

Har du koll på Amazon Publishings alla imprints?

Vet du vad Thomas & Mercer, 47North, Montlake Romance och Grand Harbor Press har gemensamt? De är alla imprints till Amazon Publishing.

Vi har tidigare skrivit en del om hur Amazon Crossing nu översätter fler böcker till engelska än något annat förlag i USA. Samtidigt är Amazon Crossing unikt på det viset att imprintet faktiskt har Amazon i sitt namn.

Amazon har nämligen betydligt fler imprints under Amazon Publishings paraply. Och efterhand har företaget valt förlagsnamn som gör det mindre uppenbart att Amazon står bakom. En anledning är sannolikt att många bokhandlare bojkottat Amazons imprints och vägrat sälja deras titlar i sina butiker eftersom Amazon är en konkurrent.

ANNONS

AmazonEncore: Rediscovered Works (2009)
AmazonCrossing: Translated Works (2010)
Thomas & Mercer: Mystery, Thrillers, and Suspense (2011)
47North: Science Fiction, Fantasy, and Horror (2011)
Montlake Romance: Romance (2011)
Grand Harbor Press: Personal Growth, Self-Help, and Inspirational (2012)
Little A: Literary Fiction and Nonfiction (2013)
Jet City Comics: Comics and Graphic Novels (2013)
Two Lions: Children’s Picture Books, Chapter Books, and Novels (2013)
Skyscape: Teen and Young Adult (2013)
Lake Union Publishing: Contemporary and Historical Fiction, Memoir, and Popular Nonfiction (2014)
StoryFront: Short Fiction (2013)
Waterfall Press: Christian Nonfiction and Fiction (2014)

Utöver dessa finns även två imprints för den tyskspråkiga marknaden:
Edition M: Mystery and thriller work tailored to readers in Germany, Austria, and Switzerland (2016)
Tinte & Feder: German-language historical and contemporary fiction (2017), motsvarar Lake Union i USA.

Amazon Publishing startade i maj 2009 med AmazonEncore som inriktade sig på böcker som var out-of-print samt egenutgivna eböcker med potential att sälja. Den allra första boken som gavs ut på AmazonEncore var Cayla Kluvers Legacy i augusti 2009.

ANNONS

Sedan dess har Amazon Publishing växt och har idag kontor i Seattle, New York, München, London, Paris, Madrid, Milano och Tokyo. Det ska inte förväxlas med Amazons plattformar för egenutgivning, Kindle Direct Publishing eller POD-tjänsten CreateSpace. Amazon Publishing arbetar mer som traditionella förlag.

Amazon Publishings alla imprints gav tillsammans ut runt 2000 titlar under 2016.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.