Programchef till Bokmässan

Bokmässan är Nordens största kulturevenemang och en av Europas fem största bokmässor. Mässan är ett spännande evenemang för såväl en branschpublik som för allmänheten. 35 % av besökarna är branschbesökare och de två största grupperna bland dessa är lärare och bibliotekarier. Bokmässans seminarieprogram omfattar ca 400 seminarier som hålls under mässans fyra dagar. Det speglar aktuell litteratur och en stor bredd av samhällsfrågor. Läs mer om oss på www.bokmassan.se

Som Programchef har du det publicistiska ansvaret för Bokmässans seminarieprogram och leder seminarieredaktionen med 4 medarbetare. Tillsammans med ditt team har du ett nära samarbete med förlag och andra samarbetspartners för att ta fram det mest relevanta programmet för Nordens största kulturmanifestation. Du har fullt budget- och personalansvar, rapporterar till Mässansvarig och ansvarar även för spridning och marknadsföring av programmet. Du har ansvaret att utveckla verksamheten utifrån utmaningar och möjligheter i en föränderlig omvärld.

Programchefen är i många sammanhang ansiktet utåt i möten med media. Offentliga framträdanden och samtal ingår i rollen.

Troligen har du en bakgrund inom kultur-, litteratur- eller medievärlden. Men det viktigaste är att du har ett stort intresse för litteratur och aktuella samhällsfrågor och att du är van att möta media och på annat sätt stå i rampljuset. Erfarenhet av publicistiskt ansvar och redaktionellt arbete samt ledarskap är meriterande. Du utrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av digitalisering och marknadsföring.

Som person är du en samarbetsinriktad lagspelare som kan leda ett arbete med många olika kontaktytor, tydliga deadlines och tidvis ganska högt tempo. Du trivs i en medial och utåtriktad roll. Du är bra på att bygga relationer och förstår också att balansera ett intressant och högkvalitativt innehåll med affärsmässiga överväganden. Du är trygg som person, med en stark integritet och med en diplomatisk ådra. Det är i våra nära samarbeten med förlag och partners du tillsammans med redaktionen skapar ett relevant program. Många aktörer ska känna att de får vara med och utveckla mässan tillsammans med oss.

Bokmässan är ett riksangeläget forum och som Programchef ges du möjlighet att påverka att vi även i framtiden lever upp till Seminarieprogrammets och Bokmässans vision ”att skapa ilningar i själen”.

Välkommen med din ansökan på www.maquire.se med CV och personligt brev senast 20 november. Vid frågor, kontakta Christina Fredriksson 0702-715140.

Klicka här för att komma till ansökan på Maquire.se >>